Biztonság

Oldalunkon több biztonsági védelem is megtalálható.

  • Oldalunk biztonságos HTTPS protokolt használ.
  • SSL tanúsítvány; SSL hitelesítési védőháló.
  • Google reCaptcha védelem van, amely lehetővé teszi az oldalonlévő regisztrációt, bejelntkezést és űrlapok védelmét.
  • A szolgáltatásaink biztonságát garantálja aktív spamvédelmünk.
 
 

recaptcha ssl biztonsag

 

 

A NŐK VÉDELMÉBEN – EGYESÜLETEK

really simple ssl       

 

 

 

⚠  Figyelem felhívás!  ⚠

Sajnos a társkereső oldalakon dübörög a kiber trükközés!

Az FBI internetes bűnözés elleni panaszbejelentő központja újabb figyelmeztetést tett közzé, ugyanis az online Internetes  ismerkedés címén a trükkös csalók gondosan kidolgozott történeteikkel, mások megszemélyesítésével és az emberek érzelmeire hatva egyre több embert vernek át. Az elmúlt években, több 10 ezer ember nyújtott be panaszt az FBI IC3 osztályára, és a becsült veszteség akkor, több mint 211 millió amerikai dollárt tett ki.

Esetek:

Társkereső online ismerkedés során sok esetben kérik arra az áldozatot, hogy állítólagos akadályoztatásuk miatt nyissanak helyettük, de a saját nevükre bankszámlát, vagy csak elkérik az áldozat számla adatait.
Vagy nem egyszerű számlanyitást, hanem áruk szállítását, vagy cégalapítást kérnek tőlük, amely a későbbi állítólagos letelepedéshez, pénzkimentéshez, beutazáshoz, együttéléshez lesz majd szükséges.

A Better Business Bureau jelentésében több olyan esetről is beszámolnak, ahol piszkos pénzek tisztára mosásához gyanútlan balekok toborzása volt a fő cél. Ez esetben nem csak pénzügyi vesztesége lehet az áldozatnak, hogy megcsapolták a pénzét, hanem akár rendőrségi következménye is lehet az ilyen  (öszvér “money mule”), pénzmosásban résztvevő balek szerepvállalásnak.

A BBB beszámolója szerint csak az ő szervezetükhöz 7500 ilyen, online társkereséshez kapcsolódó panasz futott be. Az USA-beli, illetve kanadai áldozatok három év leforgása alatt több, mint egy milliárd dollárt buktak el így, és az online társkeresési csalások áldozatai közül körülbelül 20-30%-uk volt akaratlanul részese pénzmosásnak.

Társkereső profil mögött álló csaló külföldön élő amerikai állampolgárnak adja ki magát, hónapokig csak hiteget fotókat is küldenek amit valahonnan leszedett, hogy hihetőbb legyen az illető és építgeti a bizalmi szálat, majd végül útiköltségre kérnek pénzt az állítólagos számlabefagyasztásuk miatt, vagy a várva várt találkozó előtt arról számolnak be, hogy tévedés miatt váratlanul letartoztatták őket, és óvadékra kellene gyorsan kölcsön.

A legnagyobb érzelemre ható amikor a kistestérei nem tudnak enni és Őt az illetőt baleset érte és nem tud dolgozni és kimenni boltba sem ezért nagy szüksége lenne pénzre, hogy rendelhessen.

A trükközök tárháza szinte végtelen, és sajnos sokan nem ismerik ezeket, (miért is ismerné) emiatt roppant naivan belesétálnak az egyébként profi forgatókönyv alapján felállított szituációkba. A megelőzésen kellene lennie a hangsúlynak, vagyis az ilyen helyzetekben amikor egy kvázi ismeretlen valakivel csetelünk – aki bárkinek kiadhatja magát – szükséges lenne a józan ész, a gyanakvás, a biztonságtudatosság, a rossz szándékok időben történő felismerése.

Pl: “Rendkívül csinos, okos és tanult hölgy közölte a második találkozón, hogy úgy érzi, meg tudna kedvelni, és ő is komoly kapcsolatot keres, de ahhoz, hogy a jelenlegi életét hátrahagyja, stabil anyagi háttérre lenne szüksége – havi 500.000 forint támogatást várna. Ja és ebben nincs benne a gyerek költsége (ha lesz).”

A védekezéshez sokféle tanácsot adhatunk:

  • Idegeneknek sose adjuk ki részletes személyes adatainkat, pl: igazolvány, banki, biztosítási számainkat.
  • Soha ne utaljunk előre ismeretlen személyeknek, akik a valódi, offline találkozást ettől a pénztől teszik függővé.
  • Banki adatainkat – megtakarításaik mértékét, bankszámlaszámunkat, stb. – szintén kezeljük óvatosan, mert különösen a kicsalt személyes adatok birtokában pénzügyi visszaélésekre adhat lehetőséget.
  • Gyanús lehet, ha az illető több hónapig csak hiteget és hat az érzelmekre, de nem akar találkozni személyesen és ezzel egybekötve valamire pénzt kér Öntől.
  • Semmilyen ismerősének, se kollegájának ne adja ki a pénzügyi megtakarítás összegének mennyiségét, senkinek semmi köze hozzá! És ne tudassuk másokkal, hogy milyen helyzetben vagyunk – sokaknak sokféle ismerősük van, ne adjunk okot, a vissza élésekre.

⚠ Felhívjuk kedves felhasználóink figyelmét! ⚠
Semmi esetre se utaljon vagy küldjön pénzt semmilyen felhasználónak, bármenyire is próbál hatni az érzelmeire!
Ez nem jótékonysági weboldal!   Akinek valóban anyagi problémája van az úgy is fel keresi azt a megfelelő illetékes oldalt, helyet, képviseletet.

Vannak tipikus jelei a csalóknak, például ragaszkodnak ahhoz, hogy mi ne kereshessük őket, csak ők jelentkezhetnek.
Jó ötlet az inverz képkeresés is, például a TinEye időnként életmentően hasznos észrevételeket tud tenni.

Gyanús momentum lehet, ha nem hajlandóak többféle elérhetőséget is adni – például telefonszám, Skype, valódi e-mail fiók, stb. -, de a sürgetés, fenyegetés is az eszköztárukra jellemző. Az ismétlődő, egyre agresszívabb pénzkövetelés mindenkor keltsen kételyt, és jól tesszük, ha esetleg már belesodródtunk volna egy ilyen történetbe, akkor feljelentést teszünk a hatóságoknál.

Egy társkereső oldalon gyanús, ha nehéz megtalálni az Általános Szerződési Feltételeket!
Ez kb. 3 szokásos helyen található a weboldalakon (Legalul, Legfelül, vagy külön menü pontban a fő menü pontok közt)

    ⚠ SOHA NE ADJON MEG ISMERETLENEK BANKI ADATOKAT, SE OKMÁNY ADATOKAT! ⚠

JELENTKEZZEN BE A FIÓKODBA ÚJ FIÓK LÉTREHOZÁSA

 
×
FIÓK LÉTREHOZÁSA MÁR VAN FIÓKJA?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up