0
(0)

Éreztél már ellenállhatatlan vonzalmat egy idegen iránt, akit csak úgy megláttál vagy megismertél, vajon mi tudható be e különleges vonzalomnak? Szeretnéd megtudni, hogy mi ez a vonzalom? Ez az úgynevezett kémia.
Ezek a kémiai vegyületek irányítják a nemi viselkedésünket is, és a tesznek vonzóvá mások számára.
Elgondolkoztál azon, hogy mi lehet az oka? A csillogó szemek? Az érzéki ajkak? Vagy a szexis gesztusok?
A legfrissebb kutatások szerint egyértelműen a feromonok tehetők felelőssé a hirtelen fellobbanó, könnyű testi kísértésért.
Vannak feromonjaink azok határozzák meg az egymás iránti vonzalmunkat. 

Mik azok a feromonok?
A feromonok olyan kémiai vegyületek, melyek megtalálhatók a rovarokban, az állatokban, és az emberekben is. Az élő világban nagyon fontos szerepük van, szinte ezek a kommunikáció legelső formái. Az állatok a feromonok segítségével jelölik meg területeiket, segít nekik a társak felismerésében és az egymás iránti nemi érdeklődésüket is jelzik.
Darwin “a legjelentéktelenebb érzéknek” nevezte a szaglást. Pedig az illatok kiemelt szerepet játszanak a mindennapokban, még akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk; olyan érzelmi hatást képesek kiváltani, amit az érintés, az ízlelés és a hallás szinte soha.

Kísérletekkel igazolták, hogy a csecsemők édesanyjukra adott egyedi reakcióját a feromonok irányítják. Más vizsgálatok szerint a szorongó ember kilélegzet levegő készültségérzést vált ki a környezetéből, a szoptató anyák  szaga felizgatja a gyermektelen nőket.
A nőket feldobja és felkelti érdeklődését, ha a férfi feromonnak tartott adrosztadienont érzékelnek.
                (Androsztendion , vagy 4-androszténdion egy endogén gyenge androgén szteroid hormon)
 A feltételezések szerint az androsztenedion és a DHEA növekedése döntő szerepet játszik a társadalmi, kulturális és ökológiai készségek elsajátításában, továbbá úgy gondolják, hogy az androsztenedion szerepet játszik a fiúk agressziójában és versenyében, mivel pozitív korrelációt figyeltek meg a kettő között, míg a tesztoszteron szintek a kimutatás alatt voltak.

(Érdekes egyébként, hogy az Androsztendion anyag önmagában, vagy nők jelenlétében semmilyen reakciót nem vált ki, csak férfiak jelenlétében működik.)

HOGYAN MŰKÖDNEK A FEROMONOK?

A kísérletek bebizonyították, hogy a feromonok tudatalatti nemi ingereket idéznek elő a másik nem képviselőiben. A feromonoknak nincs illatuk, ezért tudatosan nem érzékelhetők az emberi orr számára. Hogy mégis miért vonzották a kísérletek során a nőket a férfi feromonok? Mert a feromonok az orron át stimulálják a hypotalamuszt, növelik a nemi vágyat, vonzódást és testi és lelki vonzalmat okoz.
A feromonok észre nem vehetők, és mégis a tudatunkon kívül befolyásolják a kapcsolatainkat. Vonzódást, ellenszenvet, vágyat, izgalmat, nyugalmat váltanak ki, és ezzel befolyásolják mindennapjainkat.

A kereskedelemben már kaphatóak olyan feromonkészítmények, amelyekkel sokkal vonzóbbá válhatunk az ellenkező nem képviselői számára, megkönnyítve ezzel az ismerkedést, a kapcsolatok kialakítását.

(I sz.)
(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.


JELENTKEZZEN BE A FIÓKODBA ÚJ FIÓK LÉTREHOZÁSA

 
×
FIÓK LÉTREHOZÁSA MÁR VAN FIÓKJA?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up