0
(0)

A hétköznapok a tartós boldogság próbakövei. Hogyan érhetjük el? Egy párkapcsolatokra szakosodott német pszichológusnő, dr. Claudia Enkelmann szerint az alábbi tréning segítségével ez a tudás elsajátítható, hét lépésben.

1. Szeressük és fogadjuk el magunkat

A házasság nem foglalkozás, tudnunk kell, miért élünk társunkkal. A boldogság első lépése az, hogy önmagunkkal harmóniában élünk.

2. Örüljünk egymásnak

Az erőszakoskodás megöli a szerelmet. Bármi is történt, béküljünk ki a végén. Ha a társunk mégsem hajlandó, készítsünk duzzogásáról fényképet, később ennek is lehet nevelő hatása.

3. Csapatmunka

Ha közösek a céljaink (különben miért is élnénk együtt) legyenek közösek az oda vezető lépcsők is. Legyen az egy álomautó, egy álomutazás vagy bármilyen hétköznapi dolog, tervezzünk együtt, spóroljunk közösen. Az asszony minden
esetben főzzön mindennap, készítse el férje reggelijét, tartsa rendben ruhatárát. Természetesen a házimunkákban a férjnek is vannak feladatai.

4. Fogadjuk el egymás hibáit

Senki nem lehet tökéletes. Kritizáljunk, de csak módjával, az állandó reklamálás megöli a szerelmet. Saját rossz szokásainkon pedig igyekeztünk változtatni.

5. Mindenkinek azt, ami jár

A férfiaknak bizalomra, elismerésre, csodálatra van szükségük, a nők pedig szerelemre, tiszteletre és megbecsülésre vágynak. Kapja meg mindenki azt, amivel kereknek érzi a világot.

6. Mindennap gyengédség

Egy puszi, egy simogatás, egy kis kedvesség jusson lehetőleg minden napra. Egy érzelmes érintés felszabadít szervezetünkben egy bizonyos oxitocin nevű hormont, amely a bensőséges érzelmeket, a szerelmet mélyíti el, és kellemes pillanatokat szerez.

7. Válsághelyzetek kezelése

Minden kapcsolatban fortyognak negatívérzelmek, de lehetőleg ne tegyünk hirtelen haragúak. Jobban tesszük, ha előbb tízig számolunk, mielőtt társunkra rontanánk. Az is jó, ha egy kicsit kimegyünk a teraszra vagy a kertbe, a szabadba, hogy lehűtsük indulatainkat. Próbáljuk meg átgondolni, hogy mi miért történhetett.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.


JELENTKEZZEN BE A FIÓKODBA ÚJ FIÓK LÉTREHOZÁSA

 
×
FIÓK LÉTREHOZÁSA MÁR VAN FIÓKJA?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up