4
(1)

A boldogság nem a véletlen műve! Ismert az a jelenség, hogy valaki elégedetlen, pedig egészséges, szeretik, és még csak nem is szegény. A pszichológus szerint az a baja, hogy nincsenek álmai. Ráadásul az álmok valóra válásáért tenni is kell valamit – esetenként kényelmetlen döntéseket hozni, ha kell, kockázatot is vállalni.

Íme, a boldogság elsajátításának kilenc aranyszabálya:

1. ÁLMODJA MEG A JÖVŐJÉT! Ön szerint mi a boldogság? Fogalmazza meg, és jegyezze le egy papírra. Olvassa föl mindennap hangosan. Így rögződik gondolataiban a boldogság programja.

2. ÁLLJON POZITÍVAN EMBERTÁRSAIHOZ! Ideges, feszült arcokat lát a munkahelyi folyosón? Ne hagyja, hogy elvegyék a kedvét! Legyen kezdeményező: mosolyogjon, és köszönjön előre!

3. HALLGASSON A BELSŐ HANGJÁRA! Gyakran kételkedik a döntése helyességében?
Azon tépelődik, hogy a munkában megállja-e a helyét? Összerándul a gyomra, ha a munkahelyére gondol?
Itt az ideje, hogy a változtatás mezejére lépjen.

4. MERJEN VALAMI ÚJBA FOGNI! Miért csak a fürdőkádban énekel? Jelentkezzen egy kórusba, de legalábbis áldozzon több időt olyan tevékenységre, amelyet szívesen csinál!

5. FOGADJA EL ÖNMAGÁT ÚGY, AHOGY VAN!
Általában csak azt az embert becsülik mások, aki képes elfogadni saját magát.
Gondoljon csak a jó tulajdonságaira: egyéni humorára, végtelen türelmére, nagyfokú érzékenységére!

6. CSAK A LÉNYEGRE ÖSSZPONTOSÍTSON! Ne hagyja magát eltéríteni eredeti szándékától! Szedje sorba a célkitűzéseit: előrelépés a munkában, álomutazás vagy idegen nyelv tanulása.

7. TANULJA MEG ELENGEDNI A DOLGOKAT! Ne rágódjon a múlt problémáin. Nézzen előre, ez a derűs mindennapok titka.

8. TALÁLJA MEG A BELSŐ HARMÓNIÁT! Zárja ki az életéből a stresszt, a hajszát! Lazuljon el például meditációval vagy jógával! Néhány percig csukott szemmel lélegezzen mélyeket, és gondoljon a naplementére! Ez megnyugtatja a gondolatait.

9. ÉLVEZZE AZ ÉLETET! Legyen az egy pohár bor, séta az őszi erdőben vagy egy kiadós beszélgetés baráti körben – ha jólesik, pozitív kisugárzást kölcsönöz, ezáltal még több boldogságot csal az életébe. legfontosabb az egészség

LEGFONTOSABB AZ EGÉSZSÉG

A körkérdésre adott válaszok szerint a boldogságlistát az egészség vezeti (94%), utána jön a szerelem (73%), majd a barátok (66%) és a szórakozás (61%). A sor végén kullog – a várakozásokkal ellentétben – a dicsőség (7%) és a gazdagság (4%). A boldogság legfőbb ellenségei: a tökéletességre való törekvés, a passzivitás és az irigység.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 4 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.


JELENTKEZZEN BE A FIÓKODBA ÚJ FIÓK LÉTREHOZÁSA

 
×
FIÓK LÉTREHOZÁSA MÁR VAN FIÓKJA?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up