1
(1)

Fotókiállításon, filmvetítésen és szemináriumi beszélgetésen ismerkedhetnek a finn kultúrával és oktatással azok, akik ellátogatnak a magyarországi Finn Intézet (FinnAgora) szegedi eseménysorozatára, amely kedden kezdődik.

A Szent-Györgyi Albert Agórában kedden este nyílik a Women Rock című fotókiállítás, amely a hagyományosan férfiak által uralt zeneiparban szerepet vállaló nők kitartását és kurázsiját állítja a középpontba. A zeneipar női példaképeit hét, a finn zenefotózás élvonalát képviselő fiatal fotográfus lencséjén keresztül tárják a nézők el.

Szerdán este a Belvárosi moziban vetítik a Tove című, a világszerte ismert muminfigurák alkotója, Tove Jansson életéről szóló nagysikerű filmet, Zaida Bergroth rendezését. A filmben Tove a háború utáni Helsinkiben a művészek szabados életét éli. Partikra jár, rendhagyó párkapcsolatokba bonyolódik, például egy házas férfival. Még keresi művészi identitását, miközben a szomorkásan mulatságos muminokról készült rajzai, amelyekbe mellékes projektként kezdett, önálló életre kelnek.

Csütörtökön a FinnAgora a Szegedi Tudományegyetem Finnugor Nyelvtudományi Tanszékével együttműködve tart szemináriumot a finn és a magyar oktatási rendszerről. Az előadásokat panelbeszélgetés követi. A rendezvényt az érdeklődők élőben közvetítik az egyetem YouTube-csatornáján is.

(MTI)

(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 1 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.


JELENTKEZZEN BE A FIÓKODBA ÚJ FIÓK LÉTREHOZÁSA

 
×
FIÓK LÉTREHOZÁSA MÁR VAN FIÓKJA?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up