0
(0)

Októberben ismét megrendezik a Kamaraopera Fesztivált Egerben, ahol másfél héten át több helyszínen tartanak rendhagyó, a fiatalokat is megszólító előadásokat – közölte a program hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján a fesztivál művészeti vezetője.

    Szabó Sipos Máté kiemelte, hogy “Önmagunkért” lesz a rendezvénysorozat idei mottója, amellyel a szervezők a koronavírus-járványra utalva azt üzenik: “a művészi élmény, az önmagunkról és a világról való szabad gondolkodás felemelő varázsa az egyik legfontosabb éltető erőnk, amely reményt és értelmet ad életünknek a nehézségek közepette is”.
  Ennek jegyében az idén már két hétvégét felölelő fesztivál október 8. és 17. között tizenegy rendhagyó opera- és bábelőadásra várja az érdeklődőket. A program főbb helyszínei az egri egyetem, a Kepes Intézet, a főegyházmegyei könyvtár, valamint a Harlekin Bábszínház lesznek – tette hozzá.

A műsortervet ismertetve elmondta: a sorozat Szalai Katalin Elcserélt fejek című szórakoztató-elgondolkodtató kamaraoperájának ősbemutatójával indul, amely kifejezetten erre az alkalomra készült. Külön eseménnyel tisztelegnek a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart előtt, akinek Egerben őrzött kéziratát állítják ki a fesztivál idejére.
 A rendezvény elmaradhatatlan programja a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) fogásait és helyi pincészetek borait felvonultató, Supreme című gasztropera, melynek sztárvendége Rost Andrea lesz.

A legkisebbeknek szól majd a Harlekin Bábszínház Moll tündér álma című zenés bábjátéka, valamint a Rigócsőr király című zenemese a BonBon Matiné előadásában, míg kifejezetten a felnőtt közönségnek szánják Casanova történetének “a sokszor önkínzó, önámító szerelem barokk kori szenvedélyét, a francia Air de cour világát megidéző” bábadaptációját.

Mozart a bevásárlóközpontban – operapláza címmel a fiatalokhoz szeretnék közelebb vinni az opera világát az Agria Park bevásárlóközpontban az Egri Szimfonikus Zenekar flashmobjával – tette hozzá Szabó Sipos Máté.
    A fesztivál egy kortárs zenekari ősbemutatóval, a 140 éve született Bartók Béla egyetlen operájának, A kékszakállú herceg várának különleges kamaraváltozatával zárul.

(MTI)

(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.


JELENTKEZZEN BE A FIÓKODBA ÚJ FIÓK LÉTREHOZÁSA

 
×
FIÓK LÉTREHOZÁSA MÁR VAN FIÓKJA?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up